Roer­ge­bak­ken tofu met pa­pri­ka en broc­co­li

Perfecte maaltijd voor vegetarische eters die wel van een beetje pit houden.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Perfecte maaltijd voor vegetarische eters die wel van een beetje pit houden. 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Peper halveren en zaadjes eruit schrapen. In wok olie verhitten tot hij walmt. Tofu met peper mooi bruinbakken. Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken. Peper weggooien. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken. Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen. Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen. Nog even verwarmen tot saus gaat binden. Tofu erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met bieslook. Lekker met mie.
  2. Kook in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes 2-3 min. Spoel onder stromend koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Halveer de peper en schraap de zaadjes eruit. Snijd de tofu in blokjes. Verhit in een wok de olie tot die walmt. Bak de tofu met peper mooi bruin. Schep de tofu uit de wok op keukenpapier en laat uitlekken.
  4. Gooi de peper weg. Schenk de olie in een hittebestendige kom (wordt niet meer gebruikt). Snipper de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Roerbak de knoflook en paprika in de wok.
  5. Roer de sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met het water en voeg al roerend aan het gerecht toe. Verwarm nog even tot de saus gaat binden.
  6. Schep de tofu erdoor en verwarm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en garneer het gerecht. Lekker met mie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: China

Roergebakken tofu met paprika en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken tofu met pa­pri­ka en broc­co­li

1
1
  • 300 g broccoliroosjes

Kook in een pan met ruim kokend water de broccoliroosjes 2-3 min. Spoel onder stromend koud water af in een vergiet en laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 rode peper
  • 325 g tofu
  • 3 el olie

Halveer de peper en schraap de zaadjes eruit. Snijd de tofu in blokjes. Verhit in een wok de olie tot die walmt. Bak de tofu met peper mooi bruin. Schep de tofu uit de wok op keukenpapier en laat uitlekken.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's

Gooi de peper weg. Schenk de olie in een hittebestendige kom (wordt niet meer gebruikt). Snipper de knoflook en snijd de paprika in reepjes. Roerbak de knoflook en paprika in de wok.

4
4
  • 1 el droge sherry
  • 2 el lichte sojasaus
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 el sesamolie
  • ½ el maizena
  • 1 el water

Roer de sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met het water en voeg al roerend aan het gerecht toe. Verwarm nog even tot de saus gaat binden.

5
5
  • 5 g verse bieslook

Schep de tofu erdoor en verwarm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en garneer het gerecht. Lekker met mie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.