Ge­bak­ken rijst met ge­hakt en groen­ten

In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gemberwortel. Verhit de olie in de wok. Bak de knoflook en gember 30 sec. Voeg het gehakt toe, bak 2 min. rul. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
  3. Schep de sojasaus, wortel en champignons door het gehakt en warm het geheel al omscheppend in 3-4 min. door. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Schep de sesamolie erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel zout. Strooi de bosuitjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Gebakken rijst met gehakt en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken rijst met ge­hakt en groen­ten

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 3 el arachideolie
  • 200 g gehakt
  • 1 winterpeen
  • 250 g kastanjechampignons

Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gemberwortel. Verhit de olie in de wok. Bak de knoflook en gember 30 sec. Voeg het gehakt toe, bak 2 min. rul. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne reepjes en de champignons in plakjes.

3
3
  • 2 bosuitjes
  • 1 el sesamolie
  • 2 el lichte sojasaus

Schep de sojasaus, wortel en champignons door het gehakt en warm het geheel al omscheppend in 3-4 min. door. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Schep de sesamolie erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel zout.

4
4

Strooi de bosuitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.