Pe­king­eend

Serveer in een knapperig pannenkoekje met zoete hoisinsaus. Een avondje zonder bestek!

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Serveer in een knapperig pannenkoekje met zoete hoisinsaus. Een avondje zonder bestek! 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, keukenpapier, ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem in een kom. Meng het water er al roerend in een dun straaltje door. Kneed tot een soepel deeg.Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de prei en komkommer in dunne reepjes van 4 cm lang. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de komkommer. Doe de sojasaus, het citroensap, de honing en sherry in een schaal en roer tot marinade. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de marinade en laat 30 min. marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een lange rol van 40 cm. Snijd de rol in 16 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rond lapje van 6 cm doorsnede. Bestrijk de bovenkanten van de deeglapjes met de sesamolie. Leg telkens 2 deeglapjes met de oliezijde op elkaar, zodat er 8 stapeltjes ontstaan.
  3. Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog met keukenpapier.Verhit de arachideolie in een koekenpan. Bak de eendenborstfilets op de velkant 2 min. Keer en bak nog 1 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en bestrooi met peper. Zet 12-15 minuten in de oven.
  4. Rol ondertussen de dubbele pannenkoekjes samen uit tot een dunne cirkel van 15 cm doorsnede. Verhit 1 of 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak elke dubbele pannenkoek 1-2 min. per kant tot het deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft. Trek de pannenkoek van elkaar als ze nog warm zijn en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Doe de prei in een kom en schenk er kokend water op en laat 1 min. staan. Giet af.Snijd de eendenborstfilets in plakken. Doe in een schaal en serveer met de pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.

serveertip:

Verdeel wat hoisinsaus over een pannenkoekje. Verdeel de eend, prei en komkommer erover en eet uit de hand.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Pekingeend

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­king­eend

1
  • 250 g bloem
  • 125 ml heet water

Doe de bloem in een kom. Meng het water er al roerend in een dun straaltje door. Kneed tot een soepel deeg.

Tip: Voeg wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig aanvoelt of voeg extra water toe als het te droog is.

2

Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten.

3
  • 1 prei
  • 1 komkommer

Snijd de prei en komkommer in dunne reepjes van 4 cm lang. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de komkommer.

4
  • 4 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el droge sherry

Doe de sojasaus, het citroensap, de honing en sherry in een schaal en roer tot marinade.

5
  • 600 g eendenborstfilets

Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de marinade en laat 30 min. marineren.

6

Verwarm de oven voor op 175 °C.

7

Rol het deeg uit tot een lange rol van 40 cm. Snijd de rol in 16 gelijke stukken.

8
  • 30 g bloem

Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rond lapje van 6 cm doorsnede.

9
  • 2 tl sesamolie

Bestrijk de bovenkanten van de deeglapjes met de sesamolie. Leg telkens 2 deeglapjes met de oliezijde op elkaar, zodat er 8 stapeltjes ontstaan.

10

Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

11
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een koekenpan. Bak de eendenborstfilets op de velkant 2 min. Keer en bak nog 1 min.

12

Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en bestrooi met peper. Zet 12-15 minuten in de oven.

13

Rol ondertussen de dubbele pannenkoekjes samen uit tot een dunne cirkel van 15 cm doorsnede.

14

Verhit 1 of 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak elke dubbele pannenkoek 1-2 min. per kant tot het deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft.

15

Trek de pannenkoek van elkaar als ze nog warm zijn en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

16

Doe de prei in een kom en schenk er kokend water op en laat 1 min. staan. Giet af.

17
  • 1 flesje hoisinsaus

Snijd de eendenborstfilets in plakken. Doe in een schaal en serveer met de pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus. Bon appétit!

Tip: Snijd desgewenst het vel eraf.

serveertip:

Verdeel wat hoisinsaus over een pannenkoekje. Verdeel de eend, prei en komkommer erover en eet uit de hand.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.