Ge­stoom­de brood­jes met vlees

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht 8 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, stoommandje, wok met stoomrekje en bolle deksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden. Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen. Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen. In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken. Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken. Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster. Water aan de kook brengen. Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen. In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen. Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien. Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier. Broodjes met naden naar beneden erin leggen. Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok. Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten. Broodjes in 15 minuten gaarstomen.

Tip:

De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.