Cho­co­la­de­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(457)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 12 stuks
4 457

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Breek de helft van de chocola in stukjes en smelt in een steelpan die in een iets grotere pan met bijna kokend water hangt (au bain-marie). Laat iets afkoelen. Klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor. Splits de eieren en klop de eidooiers door het beslag. Mix de vloeibare chocolade erdoor.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen. Hak de walnoten en snijd de abrikozen in reepjes. Voeg de walnoten en de abrikozen toe aan het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf. Schep voorzichtig het eiwit door het beslag.
  4. Schep het beslag in de vorm en zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 45 min. Prik met een satéstokje in de taart. Komt het stokje er schoon uit, dan is de taart gaar. Is hij nog niet gaar, laat hem dan nog een paar min. staan. Mocht de taart te donker worden, dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie. Haal de taart uit de oven, laat volledig afkoelen en verwijder de vorm.
  5. Breek de rest van de chocolade in stukjes, smelt au bain-marie en voeg de olie toe. Roer voortdurend zodat de olie en chocolade goed met elkaar mengen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Schenk de vloeibare chocolade over de taart.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart

1
1

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2
2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 2 g boter

Vet de randen van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

4
4
  • 150 g chocolade extra puur 72%

Breek de chocola in stukjes en smelt in een steelpan die in een iets grotere pan met bijna kokend water hangt (au bain-marie). Laat iets afkoelen.

5
5
  • 200 g rietsuiker
  • 225 g boter
  • 5 el vloeibare honing

Klop met een mixer in een kom de suiker met de boter en roer de honing erdoor.

6
6
  • 4 eieren

Splits de eieren en klop de eidooiers door het beslag. Mix de vloeibare chocolade erdoor.

7
7
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder

Zeef de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder boven de kom en spatel het er luchtig doorheen.

8
8
  • 100 g walnoten
  • 150 g gedroogde abrikozen zonder pit

Hak de walnoten en snijd de abrikozen in reepjes. Voeg de walnoten en de abrikozen toe aan het beslag.

9
9

Klop in een andere kom de eiwitten glanzend en stijf. Schep voorzichtig het eiwit door het beslag.

10
10

Schep het beslag in de vorm en zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 45 min.

11
11

Prik met een satéstokje in de taart. Komt het stokje er schoon uit, dan is de taart gaar. Is hij nog niet gaar, laat hem dan nog een paar min. staan.

Tip: Mocht de taart te donker worden, dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie.

12
12
  • 150 g chocolade extra puur 72%
  • 2 el zonnebloemolie

Haal de taart uit de oven, laat volledig afkoelen en verwijder de vorm. Breek de chocolade in stukjes, smelt au bain-marie en voeg de olie toe.

13
13

Roer voortdurend zodat de olie en chocolade goed met elkaar mengen. Snijd de taart horizontaal doormidden.

14
14
  • 300 g abrikozenjam

Bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Schenk de vloeibare chocolade over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.