Toast met peer en gei­ten­kaas

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 8 stuks
3 96

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de peer in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de amandelen 1 min. rondom. Voeg de peer toe en bak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg de suiker en de azijn toe en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in 8 schuine sneetjes. Bestrijk met de olie. Rooster het brood in een pan zonder olie of boter op niet te hoog vuur 5 min., keer regelmatig. Snijd de geitenkaas in 8 stukjes. Leg een stukje kaas op de toastjes en verdeel het peer-amandelmengsel erover. Serveer direct.

Tip:

Geitenkaas over? Lekker op een geroosterd sneetje brood met honing.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.