Si­naas­ap­pel­mar­me­la­de

  • ontbijt
  • 2 personen
  • 88 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 2 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer, 2 lege jampotten (à  ca. 400 ml of groter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil het fruit met een dunschiller en snijd de schilletjes in zo dun mogelijke reepjes. Breng in een pan 500 ml water met de suiker aan de kook en voeg de schilletjes toe. Kook 25 minuten op niet te hoog vuur. Giet af door een zeef en bewaar de schilletjes. Snijd met een scherp mes de witte schil en het witte vlies van het vruchtvlees. Dit gaat het makkelijkst als je het fruit, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe deze met de geleisuiker in een pan. Breng aan de kook en kook het fruit op laag vuur 15 minuten. Pureer het vervolgens met de staafmixer. Zet een zeef op een pan en schenk de vruchtenpuree door de zeef. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht en vruchtvlees door de zeef. Gooi de achterblijvende harde stukjes en pitten weg. Roer de schilletjes door de vruchtenpuree. Breng het geheel nog enkele minuten aan de kook en schenk de marmelade in de schoongemaakte jampotten. Draai de deksel erop en zet ze 5 minuten ondersteboven. Laat afkoelen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 88 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.