Frie­se kaas­soes­jes

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 40 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 16 stuks
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng 100 ml water met de boter aan de kook. Voeg als het water kookt in een keer de bloem toe en roer goed met een garde. Warm al roerend 2 min. op laag vuur door. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Breek het ei erboven en roer door tot het is opgenomen. Meng de helft van de kaas erdoor en voeg peper en zout toe.
  3. Schep met een theelepel 16 kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.
  4. Meng ondertussen de jam met de azijn en 1 el water en voeg peper en zout toe. Haal de soesjes uit de oven, laat iets afkoelen en serveer met de pruimendip.

Tip:

U kunt de soesjes een ochtend van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en serveer koud.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.