Lin­zen-spi­na­zie­soep met Gro­nin­ger met­worst

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 6 personen
3 94

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een soeppan en voeg de uien toe. Bak ze op middelhoog vuur in 4 minuten glazig. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe en bak nog 2 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water en schenk dit bij de worst. Voeg de linzen toe en laat ze op laag vuur in 25 minuten gaar worden. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat alles 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper. Lekker met vers afgebakken broodjes.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem op de dag zelf op laag vuur op, onder af en toe roeren. Voeg de spinazie op het laatste moment toe en laat 1 minuut doorkoken.

Tip:

Voor een lekker fris accent kunt u de soep serveren met een schepje zure room.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.