Kip met ap­pel en room, uit de rö­mer­topf

Supermalse kip? Gebruik de römertopf, een soort slow cooker uit de tijd van de Romeinen.

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Supermalse kip? Gebruik de römertopf, een soort slow cooker uit de tijd van de Romeinen. 4 personen
3 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • römertopf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken. Snijd de prei in ringen en de knoflook in plakjes. Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af.
  3. Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf.
  4. Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover. Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven.
  5. Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1 1/2 uur in de oven staan. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij. Serveer met aardappelpuree en een groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip met appel en room, uit de römertopf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ap­pel en room, uit de rö­mer­topf

1
1
  • 250 g kastanjechampignons

Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen.

2
2
  • 1 friszure appel
  • 1 prei
  • 4 tenen knoflook

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken. Snijd de prei in ringen en de knoflook in plakjes. Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af.

3
3
  • 8 kipdrumsticks
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes

Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf.

4
4
  • 125 ml slagroom

Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover. Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven.

5
5
  • 2 el selderij

Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1 1/2 uur in de oven staan. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij. Serveer met aardappelpuree en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.