Vijf­schaft

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 114

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Breng ze in een grote pan met 300 ml water aan de kook. Schil de winterpeen en aardappelen en snijd ze in grove plakken. Voeg, als het water bijna kookt, de winterpeen, aardappel en uienringen bij de bruine bonen. Snijd het spek in grove stukken, doe het in de pan en kook het geheel in 20 minuten gaar. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Snijd de appels in blokjes en doe ze met de rookworst in de pan. Schep alles om, voeg naar smaak peper en zout toe en laat op laag vuur nog 10 minuten doorwarmen. Roer vlak voor het serveren de boter erdoor en verdeel over 4 borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.