Stoof met run­der­chi­po­la­ta en sper­zie­bo­nen

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote hapjespan met antiaanbaklaag en deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe. Snijd ondertussen de runderchipolata doormidden.
  2. Verhit de boter in de hapjespan en bak de chipolata volgens de aanwijzingen op verpakking goudbruin. Neem de chipolata uit de pan en bak hierin de ui met de knoflook en de rozemarijn 4 minuten. Leg de chipolata weer terug in de pan.
  3. Giet de aardappelen en de sperziebonen af en voeg ze toe aan het vlees en de uien. Voeg de bevroren tuinbonen toe en stoof, onder af en toe roeren, nog 5 minuten tot de tuinbonen gaar zijn. Verdeel de stoof over de borden.

Tip:

In plaats van verse rozemarijn kunt u ook 1 1/2 tl gedroogde rozemarijn gebruiken.

bewaartip:

U kunt de stoof 's ochtends al maken. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast en warm het 's avonds op laag vuur op, onder af en toe roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stoof met runderchipolata en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof met run­der­chi­po­la­ta en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 500 g sperziebonen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe.

2
2
  • 450 g runderchipolata
  • 50 g boter

Snijd ondertussen de runderchipolata doormidden. Verhit de boter in de hapjespan en bak de chipolata volgens de aanwijzingen op verpakking goudbruin.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de ui in parten en de knoflook in dunne plakjes.

4
4
  • 3 takjes rozemarijn

Neem de chipolata uit de pan en bak hierin de ui met de knoflook en de rozemarijn 4 minuten. Leg de chipolata weer terug in de pan.

5
5

Giet de aardappelen en de sperziebonen af en voeg ze toe aan het vlees en de uien.

6
6
  • 300 g tuinerwten

Voeg de bevroren tuinbonen toe en stoof, onder af en toe roeren, nog 5 minuten tot de tuinbonen gaar zijn. Verdeel over de borden.

bewaartip:

U kunt de stoof 's ochtends al maken. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast en warm het 's avonds op laag vuur op, onder af en toe roeren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.