Aard­ap­pel­sa­la­de

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de krieltjes met schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Giet af en laat uitstomen en afkoelen. Halveer eventueel de wat grotere krieltjes. Maak een dressing van de mayonaise, grove mosterd en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de krieltjes. Voeg de kappertjes en rucola toe en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 500 g krieltjes in de schil

Kook de krieltjes met schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Giet af en laat uitstomen en afkoelen.

2
2
  • 2 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el crème fraîche

Halveer eventueel de wat grotere krieltjes. Maak een dressing van de mayonaise, grove mosterd en crème fraîche.

3
3
  • 2 el kappertjes
  • 75 g rucola

Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de krieltjes. Voeg de kappertjes en rucola toe en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.