Aard­ap­pel­qui­che van Su­zan

Hartige taart met aardappelschijfjes als basis en ontbijtspek en bieslook als extra smaakmakers. De bodem: luchtig bladerdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Hartige taart met aardappelschijfjes als basis en ontbijtspek en bieslook als extra smaakmakers. De bodem: luchtig bladerdeeg. 4 personen
3 168

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • quichevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook deze 5 min. in ruim water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Bedek de ingevette quiche- of taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi linzen erop. Zet de quichebodem ca. 10 min. in het midden van de hete oven. Bak ondertussen het ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag in 5 min. knapperig. Neem de quichebodem uit de oven, verwijder de linzen en het bakpapier en bak de bodem nog ca. 10 min. zonder vulling in het midden van de oven. Haal de quichebodem weer uit de oven en verdeel de aardappelplakken over de bodem.
  3. Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes, verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche. Strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bak de quiche helemaal af en warm hem op de dag zelf, afgedekt met aluminiumfolie, 20 min. op in de voorverwarmde oven op 200 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 1.525 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelquiche van Suzan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­qui­che van Su­zan

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 6 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 5 vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook deze 5 min. in ruim water met zout. Giet af en laat afkoelen.

4
4
  • 500 g gedroogde linzen

Bedek de ingevette quiche- of taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi linzen erop.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 125 g gerookt ontbijtspek

Zet de quichebodem ca. 10 min. in het midden van de hete oven. Bak ondertussen het ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag in 5 min. knapperig.

6
6

Neem de quichebodem uit de oven, verwijder de linzen en het bakpapier en bak de bodem nog ca. 10 min. zonder vulling in het midden van de oven.

7
7

Haal de quichebodem weer uit de oven en verdeel de aardappelplakken over de bodem.

8
8
  • 15 g bieslook
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes, verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche.

10
10
  • 100 g geraspte kaas

Strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bak de quiche helemaal af en warm hem op de dag zelf, afgedekt met aluminiumfolie, 20 min. op in de voorverwarmde oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.