La­sag­ne met broc­co­li

Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne.

(293)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Smakelijk ánders: broccoli in je lasagne. 4 personen
3 293

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, en halveer deze. Kook ze 2 min. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Snipper ui en pers knoflook. Verhit olie in een koekenpan en fruit ui 4 min. Voeg knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd paprika in stukjes, voeg deze en de tomatensaus erbij. Laat 5 min. op laag vuur sudderen.
  2. Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van saus en bedek weer met lasagnebladen. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen. Eindig met de rest van de saus. Rasp de kaas en bestrooi ovenschaal ermee. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 min.
video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, en halveer deze. Kook ze 2 min. Laat ze uitlekken en leg ze op de bodem van de ovenschaal.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 350 g rundergehakt

Snipper ui en pers knoflook. Verhit olie in een koekenpan en fruit ui 4 min. Voeg knoflook en het gehakt toe en bak nog 4 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika
  • 690 g passata di pomodoro

Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd de paprika in stukjes, voeg deze en de tomatensaus toe. Laat 5 min. op laag vuur sudderen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 100 g schouderham
  • 250 g groene lasagnevellen

Schep 1/4 van de saus over de broccoli en bedek met lasagnebladen. Verdeel de plakken ham erover, weer 1/4 van saus en bedek weer met lasagnebladen.

6
6
  • 250 g buffelmozzarella

Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel vervolgens de plakken mozzarella en 1/4 van de saus erover en bedek opnieuw met lasagnebladen.

7
7
  • 75 g Grana Padano

Eindig met de rest van de saus. Rasp de kaas en bestrooi schaal ermee. Zet in het midden van de hete oven en bak 35 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.