Zuur­kool-ap­pel­stamp met rook­worst

Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen.

(673)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zuurkool, maar dan nét even anders: met stukjes friszoete appel en rozijnen. 4 personen
3 673

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
  2. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep de mosterd erbij en roer glad.
  3. Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel, rozijnen en peper toe. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof de zuurkool met appel 15 min.
  4. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

variatietip:

Vervang de appels eens door druiven als smaakvariatie.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.000 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 46-47

Zuurkool-appelstamp met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-ap­pel­stamp met rook­worst

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 friszoete en stevige appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.

3
3
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1 el mosterd

Bak in een kleine braadpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep de mosterd erbij en roer glad.

4
4
  • 500 g gekookte wijnzuurkool
  • 50 g rozijnen

Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel, rozijnen en peper toe. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof de zuurkool met appel 15 min.

5
5
  • 250 g magere rookworsten

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes.

6
6

Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

7
7

Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.

variatietip:

Vervang de appels eens door druiven als smaakvariatie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.