Been­ham met ge­roos­ter­de groen­ten

Groenten, aardappels, vlees en kruiden. Alles gaat in 1 schaal de oven in. Wel zo makkelijk.

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groenten, aardappels, vlees en kruiden. Alles gaat in 1 schaal de oven in. Wel zo makkelijk. 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen. Kook ze in 10 min. in water met zout. Giet af.
  2. Snijd de ui in vieren. Snijd de winterpeen in dikke plakken. Snijd de koolrabi in dikke halve plakken. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen in de ovenschaal met de olie, rozemarijn, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schuif de groenten aan de kant en leg de gemarineerde beenham in het midden. Schuif de ovenschaal onder in de oven en bak het geheel gaar in ca. 40 min. Keer de ham halverwege, schep dan ook het groentemengsel om. Serveer het gerecht warm.

variatietip:

In plaats van koolrabi kun je voor dit gerecht ook pastinaak of schorseneren gebruiken of een combinatie van knolgroenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 46-47

Beenham met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Been­ham met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g pommes culinair (aardappelen)

Halveer de aardappelen. Kook ze in 10 min. in water met zout. Giet af.

3
3
  • 3 uien
  • 250 g winterpeen

Snijd de ui in vieren. Snijd de winterpeen in dikke plakken.

4
4
  • 1 koolrabi
  • 2 tenen knoflook

Snijd de koolrabi in dikke halve plakken. Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Meng de ui, winterpeen, koolrabi en de aardappelen in de ovenschaal met de olie, rozemarijn, knoflook en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 450 g beenham

Schuif de groenten aan de kant en leg de gemarineerde beenham in het midden.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

7
7

Schuif de ovenschaal onder in de oven en bak het geheel gaar in ca. 40 min.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

8
8

Keer de ham halverwege, schep dan ook het groentemengsel om. Serveer het gerecht warm.

variatietip:

In plaats van koolrabi kun je voor dit gerecht ook pastinaak of schorseneren gebruiken of een combinatie van knolgroenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.