Pom­poen­cur­ry met naan­brood

Romig en zoet met tuinerwten en Griekse yoghurt.

(432)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Romig en zoet met tuinerwten en Griekse yoghurt. 4 personen
3 432

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder het zaad en de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in partjes. Smelt in een braadpan de boter en fruit hierin de ui 3 min. Voeg het kerriepoeder en de pompoen toe en roerbak 5 min. Pluk ondertussen het blad van de koriander en snijd de korianderblaadjes fijn. Schenk er water bij, voeg de korianderstelen toe en stoof de pompoen afgedekt 10 min.
  2. Voeg dan de tuinerwten en de yoghurt toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in lange repen. Serveer de pompoencurry met het brood. Strooi er fijngesneden koriander over.

bereidingstip:

De schil van de oranje pompoen is zo dun, dat deze door het stoven zacht wordt. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 46-47

Pompoencurry met naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­cur­ry met naan­brood

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder het zaad en de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 1 ui
  • 30 g boter

Snijd de ui in partjes. Smelt in een braadpan de boter en fruit hierin de ui 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 2 el kerriepoeder
  • 15 g koriander

Voeg het kerriepoeder en de pompoen toe en roerbak 5 min. Pluk het blad van de koriander en snijd de korianderblaadjes fijn.

4
4
  • 200 ml kraanwater

Schenk er water bij, voeg de korianderstelen toe en stoof de pompoen afgedekt 10 min.

5
5
  • 450 g extra fijne tuinerwten
  • 300 g Griekse yoghurt

Voeg dan de tuinerwten en de yoghurt toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook.

6
6
  • 2 naanbroden koriander & knoflook

Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in lange repen.

7
7

Serveer de pompoencurry met het brood. Strooi er fijngesneden koriander over.

bereidingstip:

De schil van de oranje pompoen is zo dun, dat deze door het stoven zacht wordt. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.