Cous­cous met bloem­kool, tui­n­erw­ten en spek­jes

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de spekreepjes in de olie zachtjes uit, bak de rode ui 3 min. mee. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de olie uit de pan erdoor. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes en de tuinerwten 4 min., laat ze uitlekken in een vergiet. Schep de spekreepjes, groenten en peterselie door de couscous en breng het op smaak met peper. Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 44-45

Couscous met bloemkool, tuinerwten en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met bloem­kool, tui­n­erw­ten en spek­jes

1
1
  • 1 duopak Provençaalse magere spekreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 300 g couscous

Bak de spekreepjes in de olie zachtjes uit, bak de rode ui 3 min. mee. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de olie uit de pan erdoor.

2
2
  • 1 zak bloemkoolroosjes
  • 1 pak tuinerwten
  • 1 bakje verse peterselie

Breng ruim water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes en de tuinerwten 4 min., laat ze uitlekken in een vergiet. Schep de spekreepjes, groenten en peterselie door de couscous en breng het op smaak met peper.

3
3

Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.