Se­sam-mie met Thai­se groen­ten en tofu

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de tofu in blokjes en schep deze om met 2 eetlepels woksaus en de knoflook. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie en roerbak de Thaise mix 5 minuten. Schep de komkommer, de tofu en de rest van de woksaus erbij en roerbak weer 5 minuten. Verhit een droge koekenpan, strooi het sesamzaad erin en rooster het al omschuddend goudbruin. Giet de eiermie af en schep bijna al het sesamzaad erdoor. Verdeel de sesam-mie over 4 diepe borden, schep het tofu-groentemengsel erbij en strooi de rest van het sesamzaad erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.