Ge­bak­ken ma­ïs­tor­til­la's met kaas

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In hapjespan olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 min. meebakken. Gezeefde tomaten en jalapeñopeper erdoor roeren. Saus onafgedekt 10 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout. Grill voorverwarmen. Koriander boven saus knippen. Tortilla's een voor een in droge koekenpan verwarmen en met saus besmeren. Tortilla's in vieren vouwen en dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Zure room erover strijken, bestrooien met kaas. Schaal 15 cm onder hete grill schuiven en enchilada's 3-4 min. roosteren, tot kaas gesmolten is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.