Sal­sa van zoe­te aard­ap­pe­len

Bijzonder Mexicaans bijgerecht met pittige en frisse smaken in één.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Bijzonder Mexicaans bijgerecht met pittige en frisse smaken in één. 4 personen
3 98

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes in weinig water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de peper en de bosuitjes in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Meng het sinaasappelsap en -rasp, de peperreepjes, de bosuitjes, de peterselie en de olie door de aardappels. Breng de salsa op smaak brengen met zout. Bewaar de salsa tot gebruik afgedekt in koelkast.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Salsa van zoete aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­sa van zoe­te aard­ap­pe­len

1
1
  • 3 zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes in weinig water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode peper
  • 3 bosuitjes

Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de peper en de bosuitjes in ringetjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 30 g verse peterselie
  • 2 el olijfolie

Hak de peterselie fijn. Meng het sinaasappelsap en -rasp, de peperreepjes, de bosuitjes, de peterselie en de olie door de aardappelen.

4
4

Breng de salsa op smaak brengen met zout. Bewaar de salsa tot gebruik afgedekt in koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.