Bur­ri­to's met bo­nen en kip

Geef een Mexicaans thema aan je diner met deze goedgevulde favorieten.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Geef een Mexicaans thema aan je diner met deze goedgevulde favorieten. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pepers in een droge braadpan tot ze kleuren. Neem de pepers uit de pan en hak fijn. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit in dezelfde pan de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de kipreepjes toe en roerbak in 4 min. lichtbruin. Strooi er oregano en kaneel over.
  2. Schep de tomatenblokjes, bonen en pepers door de kip en laat het geheel ca. 15 min. onafgedekt sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met zout.
  3. Verwarm de de tortilla's in een droge koekenpan tot ze zacht zijn. Schep het kopmengsel en de zure room op de tortilla's. Vouw ze om de vulling heen dicht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Burrito's met bonen en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to's met bo­nen en kip

1
1
  • 2 rode pepers
  • 1 grote ui
  • 300 g kipfilet

Rooster de pepers in een droge braadpan tot ze kleuren. Neem de pepers uit de pan en hak fijn. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 3 el gedroogde oregano
  • 1 el kaneelpoeder

Verhit in dezelfde pan de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de kipreepjes toe en roerbak in 4 min. lichtbruin. Strooi er oregano en kaneel over.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g kidneybonen

Schep de tomatenblokjes, bonen en pepers door de kip en laat het geheel ca. 15 min. onafgedekt sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 8 tortillawraps
  • 125 ml zure room

Verwarm de de tortilla's in een droge koekenpan tot ze zacht zijn. Schep het kopmengsel en de zure room op de tortilla's. Vouw ze om de vulling heen dicht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.