Kro­kan­te kar­bo­na­de­reep­jes

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met scherp mes stukjes bot uit karbonades snijden. Vlees in reepjes snijden en in braadpan doen. Ui, knoflook, 1 el zout en sinaasappelsap erdoor scheppen. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Aan de kook brengen en vlees op hoog vuur (zonder deksel) laten koken tot alle vocht verdampt is. Vuur dan laag draaien en vlees in eigen vet in ca. 1 uur zachtjes krokant en bruin bakken. Lekker met taco's en salsa van zoete aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.