Var­kens­fri­can­deau in pa­pri­ka-si­naas­ap­pel­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 7 u. 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • aluminiumfolie
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill voorverwarmen. Paprika' en pepers schoonmaken, in de lengte halveren en op bakplaat leggen. Groente onder grill schuiven en 10-15 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Paprika's in gesloten plastic zak laten afkoelen, daarna ontvellen. In keukenmachine paprika's, pepers, ui, knoflook, sinaasappelsap, specerijen en mespunt zout pureren tot dikke, gladde saus. Fricandeau met vork rondom inprikken en in braadslede leggen. Saus erover schenken. Afgedekt in koelkast minstens 6 uur marineren, regelmatig keren.
  2. In pan vetspek uitsmelten, fricandeau (op kamertemperatuur) ermee bedruipen. Oven inschakelen op 150 °C. Braadslede afdekken met aluminiumfolie en fricandeau in oven in ca. 1 1/2 uur gaar braden. Laatste 15 min. oven op 225 °C inschakelen, folie verwijderen en vlees bruin laten worden. Fricandeau nog 10 min. laten rusten, in dunne plakken snijden. Aan braadvocht 100 ml water toevoegen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur inkoken. Saus apart erbij geven. Lekker met rijst en gesmoorde courgette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.