Reep­jes var­kens­vlees in pit­ti­ge saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine paprika, peper en knoflook pureren. Azijn, komijn, kruidnagel en mespunt zout erdoor mengen. Mengsel in pan scheppen en al roerend 10 min. verwarmen tot dikke pasta ontstaat. Laten afkoelen. Vlees in dunne plakken snijden. In kom paprika-peperpasta en vlees door elkaar scheppen. In koelkast afgedekt minstens 4 uur marineren, af en toe omscheppen.
  2. Vlees op kamertemperatuur laten komen. In wok olie verhitten en op hoog vuur vlees met marinade al omscheppend in ca. 10 min. bruin en krokant bakken. Ananas erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Vlees in schaal scheppen en garneren met uiringen en koriander. Lekker met maïstortilla's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.