Ge­bak­ken ba­naan met rum

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans nagerecht 4 personen
4 123

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In steelpan rum met suiker en kaneel verwarmen en al roerend suiker laten oplossen. Op hoog vuur inkoken tot lichte siroop. Bananen pellen en in stukken van 1 cm snijden. In grote koekenpan boter verhitten. Banaan in ca. 3 min. mooi bruinbakken, halverwege met spatel voorzichtig keren. Plakken banaan op vier borden leggen en rumsiroop erover schenken. Lekker met een schep crème fraîche of een bol vanilleijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.