Vis­fi­lets in olij­ven-kap­per­tjes­saus

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
4 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In (hapjes)pan 4 el olie verhitten. Ui 5 min. zachtjes bakken. Knoflook laatste minuut meebakken. Tomaatblokjes door ui scheppen en 5 min. meebakken. Olijven, jalapeñopeper, kappertjes en oregano door tomatensaus roeren. Geheel 15 min. laten sudderen tot dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Visfilets besprenkelen met limoensap en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Vis op matig vuur in ca. 5 min. gaarbakken, halverwege keren. Saus eventueel opnieuw verwarmen. Gebakken vis op vier borden leggen en saus erover schenken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.