Ge­vul­de pa­pri­ka's met wal­no­ten­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 140

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine walnoten met kaas en melk tot dikke saus pureren. Eventueel verdunnen met extra melk. In braadpan gehakt rul bakken. Ui 3 min. zachtjes meebakken. Tomaat, fruit, rozijnen en amandelen door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. Gehakt bestrooien met zout en 100 ml water toevoegen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Paprika's wassen en halveren. Zaadjes aan binnenkant verwijderen. Paprika's vullen met gehaktmengsel en op bakplaat in midden van oven schuiven. Paprika's in ca. 20 min. gaar laten worden. Gevulde paprika's op bord leggen en walnotensaus erover scheppen. Granaatappel halveren, pitjes eruit scheppen en pitjes over borden verdelen. Lauwwarm serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.