Kal­koen in pi­kan­te cho­co­la­de­saus

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine tomato frito mengen met verkruimelde pepers, 2 el sesamzaad, amandelen, rozijnen, koekkruiden en koriander. Kalkoenbiefstuk bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en kalkoen in 10 min. bruin en gaar bakken. Intussen in pan 1 el olie verhitten en kruidenpuree ca. 4 min. al roerend zachtjes bakken. Chocolade in stukjes breken en al roerend in saus laten smelten. Geheel zachtjes verwarmen tot dikke saus ontstaat, eventueel verdunnen met water. Op smaak brengen met zout en peper. Kalkoenbiefstukken op vier warme borden leggen en saus erover scheppen. Rest van sesamzaad erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.