Ve­ge­ta­ri­sche ma­ca­ro­ni met krui­di­ge to­ma­ten­saus

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin. Halveer de cherrytomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg alle tomaten toe en roerbak 3 min.
  2. Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruidenmix toe en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Schep de farfalle met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Vegetarische macaroni met kruidige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche ma­ca­ro­ni met krui­di­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie

Giet af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Snipper de ui grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui goudbruin.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g tomaten

Halveer de cherrytomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg alle tomaten toe en roerbak 3 min.

4
4
  • 65 ml crème fraîche
  • 25 g Italiaanse kruidenmix

Voeg het kookvocht, de crème fraîche en kruidenmix toe en breng al roerend op laag vuur aan de kook.

5
5
  • 150 g geraspte jong belegen kaas

Schep de farfalle met de helft van de kaas door de tomatensaus. Serveer de rest van de kaas apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.