Kip­stoof­pot­je met prei en spek

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 144

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak in een braadpan de spekblokjes zachtjes uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak in het spekvet de drumsticks rondom bruin. Neem ze uit de pan. Roerbak in het bakvet de ui en de prei 3 minuten. Schenk er 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de kruiden, de rozijnen en de spekblokjes toe, schep de kip weer in de pan en stoof de kip afgedekt gaar in 20 minuten. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en bestrooi ze met zout. Serveer de aardappelen bij het kipstoofpotje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.