Snel­le ren­dang van ge­hakt­bal­le­tjes

Gebruik eens gehakt in plaats van stoofvlees. Veel sneller, minstens zo lekker.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gebruik eens gehakt in plaats van stoofvlees. Veel sneller, minstens zo lekker. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water). Giet af en vang 50 ml van het kookwater op. Bak in een braadpan in de olie de gehaktballetjes rondom bruin.
  2. Pel en snipper de ui. Schep de helft van de ui bij de gehaktballetjes en fruit 2 minuten. Schep de boemboe en het water erbij en stoof de gehaktballetjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de gehaktballetjes.
  3. Snijd de winterpeen in reepjes. Fruit in een andere pan de tweede ui in de rest van de olie goudbruin, voeg de winterpeen en de spitskool toe.
  4. Schenk het opgevangen kookwater van de rijst erbij en stoof de groenten, met de deksel op de pan, beetgaar in ca. 10 minuten. Serveer de rendangballetjes met de gestoofde groenten en de rijst
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Snelle rendang van gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ren­dang van ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 1 el olie
  • 300 g Hollandse rundergehaktballetjes

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water). Giet af en vang 50 ml van het kookwater op. Bak in een braadpan in de olie de gehaktballetjes rondom bruin.

2
2
  • 2 uien
  • 100 g boemboe rendang vlees
  • 200 ml water

Pel en snipper de ui. Schep de helft van de ui bij de gehaktballetjes en fruit 2 minuten. Schep de boemboe en het water erbij en stoof de gehaktballetjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de gehaktballetjes.

3
3
  • 500 g winterpeen
  • 300 g spitskolen

Snijd de winterpeen in reepjes. Fruit in een andere pan de tweede ui in de rest van de olie goudbruin, voeg de winterpeen en de spitskool toe.

4
4

Schenk het opgevangen kookwater van de rijst erbij en stoof de groenten, met de deksel op de pan, beetgaar in ca. 10 minuten. Serveer de rendangballetjes met de gestoofde groenten en de rijst

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.