Ma­ca­ro­ni met kip en sper­zie­bo­nen

(246)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 246

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 minuten de sperzieboontjes toe. Bak de kipfiletblokjes goudbruin in de olie, voeg de uisnippers toe en bak ze goudbruin. Voeg de sugo toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de cherrytomaten toe en breng de saus opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de macaroni met sperziebonen af en schep ze met de helft van de rucola door de tomatensaus. Serveer het gerecht in 4 diepe borden, verdeel de rest van de rucola erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 42-43

Macaroni met kip en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met kip en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g macaroni
  • 1 zak sperziebonen gebroken
  • 325 g kipfiletblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 6 minuten de sperzieboontjes toe. Bak de kipfiletblokjes goudbruin in de olie, voeg de uisnippers toe en bak ze goudbruin.

2
2
  • 1 pak pastasaus sugo kruiden
  • 1 bakje cherrytomaten

Voeg de sugo toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de cherrytomaten toe en breng de saus opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 zakje rucola

Giet de macaroni met sperziebonen af en schep ze met de helft van de rucola door de tomatensaus. Serveer het gerecht in 4 diepe borden, verdeel de rest van de rucola erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.