Loem­pia met sint-ja­kobs­schel­pen

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees voorgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer een dipsaus van de oestersaus, de sherry, een derde van de gember, 1 el sojasaus, 1 el water, het citroensap en de peper. Verhit een wok en laat deze goed heet worden. Voeg 3 el olie toe en roerbak de stukjes sint-jakobsschelp, de knoflook, de rest van de gember en peen 30 seconden. Voeg de kool en de bosui toe en bak nog 1 minuut. Roer om met de rest van de sojasaus, schep uit de wok en laat afkoelen. Roer de maizena glad met 2 el water. Leg 1 vel filodeeg met een punt naar beneden. Bestrijk de randen met de maizenapasta. Schep 2 el vulling op de onderste hoek. Rol een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia naar boven dicht. Plak vast met de maizena. Herhaal dit met het overige deeg. Verhit de rest van de olie in de wok, totdat hij bijna begint te roken. Frituur 2 à 3 loempia's per keer 3 minuten, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.