Man­da­rij­nijs met ge­luks­koek­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 u. 15 min. wachten
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees nagerecht 4 personen
4 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ijsmachine, keukenmachine, paletmes (of kaasschaaf)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pan de suiker met 250 ml water aan de kook tot een siroop. Laat op laag vuur doorkoken tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen. Rasp 2 1/2 eetlepel mandarijnenschil. Pers 500 ml sap van de mandarijnen. Doe de siroop, het sap en 2 eetlepels rasp in een ijsmachine en draai tot een gladde sorbet. Smelt de boter. Klop in een kom met een garde het eiwit met de poedersuiker. Voeg de bloem in 3 delen toe, al kloppend. Doe de boter en de rest van de rasp erbij en roer door. Zet afgedekt 30 minuten in de koelkast. Schrijf op 12 strookjes papier van 8 bij 1 1/2 cm een spreuk en rol ze op. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep er 1 theelepel beslag op en strijk het uit tot een cirkel van 6 cm. Maak zo 4 cirkels. Bak de koekjes ca. 6 minuten. Nu snel handelen. Haal een koekje met het paletmes van het bakpapier en leg er een spreuk op. Vouw het koekje dubbel en vouw de uiteinden naar elkaar toe. Knijp de onderkant dicht, zodat er een hoorntje ontstaat. Maak ook de andere koekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.