Ro­de­kool met ge­gril­de peer en gei­ten­kaas

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, magnetronfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten. Laat ze afkoelen, hak ze grof en houd ze apart. Was de koolreepjes, laat ze uitlekken, doe in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Verwarm 2 minuten op 800 watt. Was de peren, snijd ze elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Bestrijk de parten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de peer ca. 4 minuten aan alle kanten. Houd apart. Meng de afgekoelde kool met de ui, de azijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kool over 4 borden. Leg op elk bord 3 stukjes peer en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de amandelen.
  2. Ook lekker als voorgerecht.

Tip:

Voor een knapperig ontbijt: hak de rest van de amandelen, rooster ze, laat ze afkoelen en meng ze met yoghurt en krokante muesli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.