Pad­den­stoe­len­ter­ri­ne met kip

  • voorgerecht
  • 12 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 25 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 12 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm
  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd speklapjes in stukjes. Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 min. in de koelkast marineren. Snijd knoflook fijn en ris blaadjes van de tijm. Snijd kipfilet in repen, meng met knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 min. in de koelkast. Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons 10 min.
  2. Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal speklapstukjes fijn in de keukenmachine. Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout. Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons, 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.
  3. Dek terrine af met het overhangende katenspek. Bedek de terrine met aluminiumfolie en zet hem in de ovenschaal. Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven. Bak de terrine ca. 55 min. Laat afkoelen en giet het vocht af. Snijd de terrine in plakken.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood en zure augurken.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenterrine met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ter­ri­ne met kip

1
1
  • 50 ml rode port
  • 450 g speklapjes

Snijd speklapjes in stukjes. Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 min. in de koelkast marineren.

2
2
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 300 g kipfilet

Snijd knoflook fijn en ris blaadjes van de tijm. Snijd kipfilet in repen, meng met knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 min. in de koelkast.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons

Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons 10 min.

4
4
  • 18 plakjes katenspek

Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
5
  • 50 g pistachenoten
  • 1 ei

Maal speklapstukjes fijn in de keukenmachine. Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout.

6
6

Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons, 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.

7
7

Dek terrine af met het overhangende katenspek. Bedek de terrine met aluminiumfolie en zet hem in de ovenschaal.

8
8

Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven. Bak de terrine ca. 55 min.

9
9

Laat afkoelen en giet het vocht af. Snijd de terrine in plakken.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood en zure augurken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.