Ma­rok­kaan­se kip met abri­ko­zen

Specerijen en zoete ingrediënten samen laten pruttelen. Van alleen de geur word je al happy.

(246)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Specerijen en zoete ingrediënten samen laten pruttelen. Van alleen de geur word je al happy. 4 personen
3 246

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kip met vierseizoenenpeper en zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min. Voeg het water, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.
  2. Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat. Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus. Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.

combinatietip:

Met de rest van de abrikozen maakt je 'Hangop met abrikozen' (zie recept elders op ah.nl).

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 104 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse kip met abrikozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se kip met abri­ko­zen

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 kg kipdrumsticks
  • 3 el olijfolie

Bestrooi de kip met vierseizoenenpeper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

3
3
  • 1 tl korianderzaad

Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

4
4
  • 2 uien
  • 2 kaneelstokjes

Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min.

5
5
  • 250 ml kraanwater
  • 12 gedroogde abrikozen zonder pit
  • 3 el schenkhoning

Voeg het water, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.

7
7
  • 500 g zoete aardappelen

Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat.

8
8
  • 3 el olijfolie

Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven.

9
9
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10

Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus.

11
11

Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.

combinatietip:

Met de rest van de abrikozen maakt je 'Hangop met abrikozen' (zie recept elders op ah.nl).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.