Ker­rie­kal­koen met rijst

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak kleine sneetjes in de kalkoenfilets, zo kan de marinade goed intrekken. Meng de yoghurt met de knoflook en het kerriepoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de filets in het mengsel en laat ze afgedekt een halfuur in de koelkast marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien en de champignons 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout en laat de groenten met de deksel op de pan nog 5 minuten op laag vuur garen. Gril de filets in de grillpan 4 minuten. Keer halverwege. Serveer met de rijst en groenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kerriekalkoen met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­kal­koen met rijst

1
1
  • 300 g kalkoenfilet à la minute
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml magere yoghurt
  • 3 tl kerriepoeder

Maak kleine sneetjes in de kalkoenfilets, zo kan de marinade goed intrekken. Pers de knoflook en meng met de yoghurt en het kerriepoeder.

2
2

Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de filets in het mengsel en laat ze afgedekt een halfuur in de koelkast marineren.

3
3
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Snijd de ui in partjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de uien en de champignons 3 minuten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.