Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

Zuurkool, worst, riblappen, pruimen, kool, wijn… wat zit er niet in deze stoere stoof? Laat de winter maar komen.

(305)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zuurkool, worst, riblappen, pruimen, kool, wijn… wat zit er niet in deze stoere stoof? Laat de winter maar komen. 4 personen
4 305

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de zuurkool met het water aan de kook en laat 15 min. koken.
  2. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de champignons. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een grote pan en bak de ui, champignons, witte kool en de pruimen 10 min.
  3. Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snijd de knoflook grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.
  4. Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg ook het vlees toe aan het koolmengsel. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.510 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Poolse stoofschotel (bigos)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pool­se stoof­scho­tel (bi­gos)

1
1
  • 500 g zuurkool naturel
  • 500 ml kraanwater

Breng de zuurkool met het water aan de kook en laat 15 min. koken.

Zuurkool

Instructievideo

04:12 min.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de champignons.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • ½ witte kool

Snijd de witte kool in dunne reepjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 125 g gewelde pruimen zonder pit

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, champignons, witte kool en pruimen de 10 min.

5
5
  • 700 g rib-runderlappen
  • 3 tenen knoflook

Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snijd de knoflook grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.

7
7

Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg ook het vlees toe aan het koolmengsel.

8
8
  • 1 Gelderse rookworst

Snijd de rookworst in plakjes.

9
9
  • 250 ml rode wijn
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe.

10
10

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.

combinatietip:

Lekker met stevig bruin brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.