Ita­li­aans ge­tin­te an­dij­vie­stamp­pot

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 152

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen en kook ze in circa 20 min. gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Verwarm ondertussen de boter in een pan en bak de runderbraadworsten in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de paprikareepjes toe en bak ze mee. Verwarm de melk, voeg deze samen met de pesto toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de andijvie en de blokjes tomaat erdoor. Voeg, als de puree te droog is, een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Schep de worsten en de paprikareepjes bij de stamppot en serveer direct.

Tip:

Pesto smaakt ook lekker tussen een tosti kaas-tomaat of ham-kaas, of als smaakmaker in tomatensoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.