Krui­di­ge In­di­sche kip

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg het waterwater toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 min. zachtjes gaar. Voeg de laatste 5 min. de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  2. Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om. Verdeel de rijst met de Indische kip over 4 diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.

Tip:

Voor een meer kindvriendelijke variant vervangt u de boemboe en 200 ml water door 3 el ketjap manis. Een boemboe is een geurige kruidenpasta van kruiden en specerijen. Boemboes zijn er in diverse smaken. U zet er in een handomdraai een authentiek oosters gerecht mee op tafel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige Indische kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge In­di­sche kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipreepjes 2 minuten.

3
3
  • 200 ml kraanwater
  • 125 g boemboe ajam smoor

Schep de boemboe erdoor en voeg het water water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip zonder deksel in 15 min. zachtjes gaar.

4
4
  • 300 g gesneden witte kool

Voeg de laatste 5 min. de witte kool toe. Roer regelmatig en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

5
5
  • 1 komkommer
  • 3 el Witte wijnazijn

Schaaf intussen de komkommer in dunne plakjes. Schep de komkommer met de azijn, peper en zout naar smaak om.

6
6

Verdeel de rijst met de Indische kip over de diepe borden en serveer er de komkommersalade bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.