Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof­reep­jes

Witlof op z'n Italiaans, met pasta.

(396)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Witlof op z'n Italiaans, met pasta. 4 personen
4 396

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
  3. Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 654 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met romige witlofreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge wit­lof­reep­jes

1
1
  • 300 g spaghetti all'uovo

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2
2
  • 800 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern.

3
3

Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.

4
4
  • 150 g schouderham
  • 2 el olijfolie

Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 125 ml slagroom

Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g Pecorino Romano

Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.