Run­der­stoof­scho­tel met kruid­na­gel en bier

Zó ruikt de herfst. Doordat je het vlees stooft in bokbier wordt het een beetje zoet.

(253)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zó ruikt de herfst. Doordat je het vlees stooft in bokbier wordt het een beetje zoet. 4 personen
3 253

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in stukjes van 2 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer bruist, het vlees toe. Bak op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.
  2. Snijd ⅘ van de ui in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 min. Schenk het bier erbij. Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur.
  3. Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 x 2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven. Kook na 3 ½ uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat met de deksel op de pan nog even staan. Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm het vlees op laag vuur en onder af en toe roeren op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­scho­tel met kruid­na­gel en bier

1
1
  • 700 g runderriblappen

Snijd het vlees in stukjes van 2 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout.

2
2
  • 50 g boter

Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer bruist, het vlees toe. Bak op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.

3
3
  • 4 kleine uien
  • 660 ml bokbier

Snijd de ui in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 min. Schenk het bier erbij.

4
4
  • 10 kruidnagels
  • 1 kleine ui
  • 2 blaadjes foelie
  • 3 laurierblaadjes

Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees.

5
5

Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur.

6
6
  • 500 g knolselderij

Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 x 2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven.

7
7
  • 300 g pandanrijst

Kook na 3 ½ uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat met de deksel op de pan nog even staan.

8
8

Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm het vlees op laag vuur en onder af en toe roeren op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.