Snel­le Coq au vin

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ca. 1 min. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak al omscheppend in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de champignons in delen toe en bak ca. 3 min. mee. Bereid ondertussen de saus met wijn volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de saus door de kip en bestrooi met peterselie. Serveer het stokbrood er apart bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle Coq au vin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Coq au vin

1
1
  • 400 g champignons
  • 2 takjes peterselie

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Hak de peterselie fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g uien
  • 500 g kipfiletblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ca. 1 min. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak al omscheppend in 5 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 1 pakje Hollandaisesaus
  • 50 ml witte wijn

Voeg de champignons in delen toe en bak ca. 3 min. mee. Bereid ondertussen de saus met wijn volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 meergranen stokbrood

Schep de saus door de kip en bestrooi met peterselie. Serveer het stokbrood er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.