Aard­ap­pel­tjes met pe­ter­se­lie-se­sam­bo­ter

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peterselie heel fijnhakken. Limoen schoonboenen en boven kommetje schil raspen. Limoen erboven uitknijpen. Peterselie, boter, sesamolie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Botermengsel op stuk plasticfolie scheppen, tot rolletje vormen en in folie gewikkeld tot gebruik in koelkast leggen.
  2. Aardappels onder stromend water schoonboenen en in vieren snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 15 à 20 minuten zachtjes gaar koken. Afgieten en overdoen in schaal. Sesamzaad erdoor scheppen. Boter in plakjes snijden en op aardappels leggen. Serveren bij geroosterd lamsvlees.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.