Room­borst­plaat

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 1 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • borstplaatvorm(pjes) of springvorm (Ø 20 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de vorm(pjes) nat met koud water en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een pan de suiker met de slagroom, melk en roomboter. Breng het geheel zachtjes en al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot een krassend geluid hoorbaar is. Maak de suikerlaag langs de rand en bodem telkens los door te roeren. Zorg ervoor dat het mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken.
  2. Giet het mengsel direct in de vorm(pjes), laat afkoelen en goed hard worden. Draai de vorm(pjes) na ca. 30 min. om, zodat de onderkant ook kan drogen. Als je een springvorm gebruikt, leg dan een plank op de vorm en keer tegelijk. Verwijder de vorm(pjes) na ca. 1 uur.

bereidingstip:

Indien het mengsel tijdens het roeren toch te dik wordt om in de vormpjes te gieten, kun je de suikermassa opnieuw verwarmen en laten oplossen. Bereid het recept vervolgens verder zoals hierboven beschreven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • koolhydraten 11 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roomborstplaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Room­borst­plaat

1
1

Maak de vorm(pjes) nat met koud water en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 250 g kristalsuiker
  • ½ bekertje slagroom
  • 1½ el melk
  • 1 tl roomboter

Meng in een pan de suiker met de slagroom, melk en roomboter. Breng het geheel zachtjes en al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is.

3
3

Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot een krassend geluid hoorbaar is.

4
4

Maak de suikerlaag langs de rand en bodem telkens los door te roeren. Zorg ervoor dat het mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken.

5
5

Giet het mengsel direct in de vorm(pjes), laat afkoelen en goed hard worden.

6
6

Draai de vorm(pjes) na ca. 30 min. om, zodat de onderkant ook kan drogen. Als je een springvorm gebruikt, leg dan een plank op de vorm en keer tegelijk.

7
7

Verwijder de vorm(pjes) na ca. 1 uur.

bereidingstip:

Indien het mengsel tijdens het roeren toch te dik wordt om in de vormpjes te gieten, kun je de suikermassa opnieuw verwarmen en laten oplossen. Bereid het recept vervolgens verder zoals hierboven beschreven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.