Ho­ning­mous­se met ro­ze­ma­rijn en da­dels

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaaltjes à inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken. In pannetje honing met rozemarijn op laag vuur ca. 10 minuten verwarmen. Intussen gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. Dadels ontpitten en in reepjes snijden. Honing van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete honing oplossen. Slagroom stijfkloppen. Honing in gedeelten erdoor scheppen. Mengsel in ijscoupes of bakjes scheppen, dadelreepjes erover strooien. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  2. Honingmousse ca. 5 minuten voor serveren uit koelkast nemen. Garneren met kaneelkoekjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 23 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.