Ci­troe­nijs met ka­ra­mel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 50 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schaaltjes à inhoud ca. 1 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. IJs uit diepvries in ca. 15 minuten iets zachter laten worden. Intussen in pan rum verwarmen, rozijnen toevoegen en ca. 20 minuten laten wellen. Bakjes tot helft vullen met ijs. Rozijnen erover strooien en bakjes tot ca. 1 cm onder rand vullen met ijs en gladstrijken. Bakjes minimaal 1 1/2 uur in diepvries zetten.
  2. In pan met dikke bodem suiker met 1 eetlepel water verwarmen. Pan af en toe schudden om suiker geheel te laten smelten. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Bakjes met ijs uit diepvries nemen. Karamel erover schenken, hard laten worden en ca. 20 minuten in diepvries zetten. (Naar wens ijs tot gebruik in diepvries bewaren.) Karamellaag voor serveren met achterkant van mes kapot slaan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.